dimecres, 2 de juliol del 2008

Les Pedreres



Ací podeu veure una vella cabana de pedra, on s´aixoplugàven els picapedrers quan feia mal temps. A l´actualitat aquest lloc és una memòria viva de les activitats que es vàren dur a terme.



Anys 50 (s.XX). Columnes en pedra natural fabricades al taller de La Casa Nova, a la dreta podeu observar la carretera de Barcelona a Vic (actual C-17).



A Tagamanent, n´hi han hagut pedreres de roca ornamental des de molt antic. Es feien lloses, voravies i altres productes de sorrenca vermella. Aquesta indústria continua sent-hi una de les activitats econòmiques del municipi.


Pedrera de Gres Vermell Anys 60, al Paratge del Camp Roig a la finca Pareres del Pla

Amb el decurs del anys, n´hi han eines més modernes per tractar-hi la pedra.



4 comentaris:

David Soler ha dit...

Hola Josep Àngel, me n'alegro molt que t'hagis animat a començar aquest bloc de Tagamanent. En concret trobo interessant això de les pedreres i l'antic patrimoni que hi pugui estar vinculat. Fa uns anys vaig estar a la mina Gató, recordo que estava molt perduda en el bosc al fons d'uns barrancs quasi inaccessibles per la malesa. Encara hi quedaven restes de construccions, galeries enrunades i escombreres de mineral. No saps com està encara, per curiositat?

Salutacions des de Salt. David

PD Ja saps que pots passar pel meu bloc sobre els espais naturals catalans quan vulguis, hi seràs molt benvingut!
geodsoler.blogspot.com

josep àngel ha dit...

Doncs la veritat David, és que en aquest moment m´agafes en fora de joc, sé de l´existència d´aquesta antiga mina, aviam si n´aconsegeixo arreplegar informació. A Tagamanent n´extreien "bariticita", ho feien servir per a fer-hi munició a les primeries del segle XX. Agraít per la teva visita. Salut. Josep Àngel

jordi c. ha dit...

Hola Josep Àngel, he passat pel teu blog per veure si hi havia novetats i he vist els links que tens, te'n recomano un altre que no se si coneixies, és com ara el de les destes majors, però a més inclou les fires tradicionals. Jo el faig servir sovint per buscar coses interessants per fer els caps de setmana.

http://www.firesifestes.com/

Salut, Jordi

Esther del Campo ha dit...

No coneixia jo Tagamanent!!! Les fotos, molt maques, la Vall del Congost s'haurà de veure...! Als voltants de Barcelona jo només he estat a l'Ordal, però prop de Valls, hem fet moltes excursions a Prades i a pujar a veure la creu de Miramar...

Ja m'hi aniré passant per aquí, que veure uns paissatges tan bonics quan només veus edificis, edificis i metro és d'agrair! :)